Home » Ons verhaal

Ons verhaal

Ons verhaal begint wanneer Floor en Anniek in 2014 voor vrijwilligerswerk naar Ghana vertrekken. Vol passie en plezier werken zij daar met achterstandskinderen in een tehuis. Maar wegens financiële problemen blijkt dat de huur voor de opvanglocatie niet meer kan worden opgebracht.

 

Anniek en Floor willen voorkomen dat de kinderen op straat komen te staan. Ze schrijven fondsen aan voor steun, organiseren inzamelingsacties om geld binnen te halen voor een permanente opvanglocatie. Zomer 2015 meldt zich de eerste grote sponsor aan.

Met de wens om nog meer projecten te ondersteunen en mensen te helpen komen Floor en Anniek tot de inschrijving en oprichting van Stichting Floor & Anniek For Africa (FAFA). 

FAFA probeert als kleinschalige organisatie projecten te ondersteunen die achterstandskinderen en gezinnen helpen om zelf verder te komen

Hoe sponsoring helpt!

Ons team is op papier uitgebreid met Gerda, Bea, Rene en Yella als toezichthoudend bestuur en Anniek en Floor vormen de directie.

 

Daarnaast kent FAFA al vele actieve vrijwilligers en donateurs die minstens zo belangrijk zijn. FAFA staat open voor ideeën en als het je leuk lijkt ons ergens bij te helpen, horen wij dat graag!

 

Intussen heeft Stichting FAFA ook andere projecten opgepakt. Meerdere scholen zijn dankzij ons gerenoveerd en/of voorzien van meubilair, docenten, lesmaterialen of extra lokalen. Daarnaast is het 'Sponsor a Future' - programma opgezet, waarmee tientallen kinderen toegang hebben tot basisonderwijs.

 

Op dit moment zamelen wij geld in voor een nieuw schoolgebouw voor het 'Future Leaders UCC'. De leerlingen krijgen binnen het project gratis basisonderwijs en ouders worden begeleid een eigen inkomen te genereren.