Home » Projecten » Afgeronde projecten

Afgeronde projecten

In dit hoofdstuk vindt u een overzicht van de projecten waar Stichting FAFA samen met haar lokale partners aan werkt.

Future First Academy

Future First Academy biedt basisschool en kinderopvang aan de kinderen van de zogenaamde Kayayeis vrouwen. De school is opgericht door het ministerie van Kayayeis vrouwen en bevindt zich in Agbogbloshi, een van de armste sloppenwijken van Accra.

De moeders van deze kinderen zijn vaak gevlucht uit Noorden van Ghana naar de hoofdstad Accra om te ontkomen aan gedwongen huwelijken, armoede of geweld. In Accra blijkt hun leven niet beter te worden. Zij kunnen geen werk vinden en overnachten op de markt in de open lucht. De vrouwen raken op jonge leeftijd ongewenst zwanger en zijn samen met hun kind aan hun lot overgelaten. Ze hebben moeite voldoende geld bij elkaar te schrapen voor eten, laat staan schoolkosten.

 

De school was overvol en er was tekort aan lokale leraren om het grote aantal kinderen aan te kunnen. Stichting FAFA heeft, met hulp van ex-vrijwilligers van Dream Africa Care Foundation, voldoende fondsen ingezameld om de school te helpen. De volgende activiteiten zijn reeds uitgevoerd:

  1. In Augustus 2016 is een extra verdieping gebouwd op de school, waarmee de school voorzien is van drie extra lokalen en een kantoor.

  2. In November 2016 is één extra leerkracht ingehuurd om de school minimaal een jaar te ondersteunen.

  3. Met dank aan een Ghanees verzekeringsbureau is de school, in december 2016, voorzien van nieuw meubilair.


Bibliotheek Evangel Int. School 

Stichting FAFA en haar lokale partner Dream Africa Care Foundation hebben een grote hoeveelheid leesboeken ter donatie gekregen. De boeken zijn in ruil voor een schoolbeurs voor een van de sponsorprogramma kinderen gedoneerd aan de Evangel International School in Teshie-Penny. Buurtbewoners en schoolkinderen hebben door dit project toegang gekregen tot leesboeken en lesmaterialen.

Brainsharpness

Brainsharpness is een avondschool voor de kinderen uit de Teshie-Fishing village die weinig tot geen toegang hebben tot onderwijs. Dream Africa Care Foundation is dit project gestart om de kansloze kinderen uit dit lokale vissersdorp basiskennis bij te brengen op het gebied van Engels en Wiskunde.

Vier avonden per week krijgen zij gratig les van lokale docenten en internationale vrijwilligers. Inmiddels zijn er 210 kinderen ingeschreven in de avondschool, waarvan er 100 regelmatig het onderwijs volgen. Stichting FAFA helpt deze zelfdraaiende avond school door hen te voorzien van de benodigde schoolmaterialen en lokale docenten.