Home » Projecten » Sponsor a Future

Sponsor a Future

Accra (Greater Accra Region) & Ve-Deme (Volta Region) & Larabanga (Northern Region)


Educatie een krachtig instrument om de toekomstkansen van kinderen en jonge moeders te vergoten. Daarom steunen wij hen of hun ouders/verzorgers (die met liefde voor ze willen zorgen, maar moeite hebben om zelf school-kosten te betalen) middels "Sponsor a Future".

 

Vanaf €10,- per maand ben je donateur en help je een "eigen" sponsorkind of tienermoeder een betere toekomst op te bouwen. Het geld besteden wij, afhankelijk van wat het meest nodig is, aan de lesboeken, uniformen of bijvoorbeeld een zorg-verzekering.

 


In een warm thuis opgroeien & naar school 

Sponsor a Future helpt Patience en haar broertje met steun in haar thuissituatie. Zo kan ze naar school om haar toekomst op te bouwen. Bekijk de video hieronder en neem een kijkje in het leven van Patience. 


Het succesverhaal van Mavis

Veel alleenstaande vrouwen in Ghana leven in uitzichtloze situaties. Door jonge moeders te helpen ondersteun je ook de toekomst van haar kind. 

Mavis is geholpen dankzij Sponsor a Future. Bekijk hier haar verhaal. 


Hoe werkt 'Sponsor a Future'?

Als donateur in ons ‘Sponsor a Future’-programma help je een kind of alleenstaande moeder een betere toekomst op te bouwen. Dit kan vanaf €10,- per maand. Aanmelden als sponsor kan door contact op te nemen met ons per mail aan Anniek@FAFAfoundation.org of aan Floor via WhatsApp: +233200073496.

 

Zodra je eerste donatie is binnengekomen, koppelen we je aan een kind of tienermoeder die financiële steun op dat moment het meeste kan gebruiken. De periode dat je sponsor houden wij je via WhatsApp op de hoogte over hoe het met je sponsorkind of moeder gaat. Ook bent u van harte welkom om hem of haar te komen opzoeken.  

 


Waar doneer ik aan?

Jouw maandelijkse donatie besteden wij (vaak in samenwerking met lokale partner-organisaties) aan schoolgeld, boeken, uniformen, schrijfwaren, lunchbijdrages, transport van en naar school en een zorgverzekering. In sommige gevallen worden donaties besteed aan zorgkosten, eten of andere basisbehoeftes. 

Meer info in ons financieel jaarverslag of mail Anniek@FAFAfoundation.org


Sponsoren gezocht!

Op dit moment krijgen zestien kinderen en twee alleenstaande moeders steun uit dit programma. FAFA wil dit aantal graag uitbreiden om nog meer kinderen of alleenstaande moeders te ondersteunen. We hebben een enorme wachtlijst van kinderen en alleenstaande moeders die baat zullen hebben bij deze steun.

Word ook donateur en verander daarmee de toekomst van een kind of alleenstaande moeder met een maandelijkse donatie vanaf €10,-.

 
Neem voor vragen en/of meer informatie contact op per mail: Info@FAFAfoundation.org of telefonisch +31640404114.  


Hoe 'Sponsor a Future' begon

Begin 2016 werd een van de kinder- tehuizen waar FAFA bij betrokken was gesloten en de  bewoners van dit tehuis werden elk ondergebracht bij (verre) familieleden. Vol verbazing ontdekten wij dat veel van deze kinderen geen wees waren maar wegens armoede in het tehuis verbleven....

Opgroeien in een tehuis is vaak niet goed voor de ontwikkeling van een kind. Onze organisatie wil daarom haar best doen om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen thuis of in een familiare situatie  kunnen opgroeien. 

Het ‘Sponsor a Future’-programma is in het leven geroepen, zodat wij ouders en verzorgers financieel kunnen helpen waardoor kinderen kunnen opgroeien bij hun familie én naar school kunnen.

Armoede mag geen reden zijn voor een kind om op te groeien in een kindertehuis! 


"Dankzij mijn sponsor kan ik naar school!"