Home » Wij zijn wij? » Team

Bestuur

Stichting FAFA werkt met een toezichthoudend bestuur, dit wordt ook wel het Raad van Toezicht-model genoemd. In deze bestuurlijke opvatting laat de Raad van Toezicht de gehele beleidsvorming over aan de directie. De directie is belast met zowel de constituerende als de dirigerende leiding (beleidsuitvoering) van een instelling. De Raad van Toezicht vervult primair een toezichthoudende en adviserende functie (beleidstoetsing).

 

Van links naar rechts: René van Keulen, Gerda Bodewitz, Bea Heres Diddens en Yella Vernooij

 

Voorzitter - René van Keulen (3 november 1954, Tiel)
René is de oprichter van Expocare - reclame en interieurbouw. Na de verkoop van zijn bedrijf in 2012 blijft hij daar werkzaam als manager. Als vader van oprichtster Anniek heeft hij al vanaf het begin van Stichting FAFA een stabiele adviserende rol voor de jonge bestuurders met zijn jaren lang ervaring in ondernemerschap. Sinds 2016 vervult hij de rol van voorzitter.

 

Penningmeester - Gerda Bodewitz (10 mei 1962, Soest)
Heeft jaren lang met veel passie en kunde als onderwijzeres gewerkt op de Deventer Montessori school en heeft ervaring als penningmeester bij de Scouting. Zij heeft zelf drie maanden les gegeven in Accra, de hoofdstad van Ghana, en heeft een band opgebouwd met Afrika. Sinds juni 2016 vervult zij de rol van penningmeester. 

 

Secretaris - Bea Heres Diddens (4 juni 1956, Amsterdam)

Bea is leerkracht in het basisonderwijs en werkte als jonge vrouw in Burkina Faso als docente op de 'International School of Ouagadougou'. Zij verbleef ruim drie jaar in dit land en bezocht Niger, Ghana, Togo, Mali, Benin, Senegal en Gambia. Met haar ervaring, visie en passie voor educatie is ze betrokken geraakt bij de stichting en vervult ze de rol van secretaris.

 

Bestuurslid - Yella Vernooij (2 januari 1993, Arnhem)

Yella studeert ‘Bouwkunde’ aan Avans Hogeschool in Den Bosch. In september 2015 richt zij samen met Anniek en Floor Stichting For Africa op. Haar droom is om een langdurig verschil te maken in de levens van kansarme mensen. Yella zet graag haar kennis in als bestuurslid van Stichting For Africa en hoopt zo vele mensen te helpen met een beter toekomstperspectief.

Directie

Anniek van Keulen (16 september 1993, Uden) studeerde ‘Bouwkunde’ aan Hogeschool Avans in 's Hertogenbosch. Na haar afstuderen, vertrekt Anniek naar Ghana om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Van oktober 2014 tot april 2015 geeft Anniek les bij verschillende schoolprojecten en ze zorgt voor de kinderen in een kindertehuis. In 2015 richt zij samen met Floor en Yella Stichting FAFA op. Ze ontwikkeld het bouwkundig-ontwerp voor een opvanghuis en schoolgebouw. Anniek streeft er naar om de kinderen die een speciaal plekje hebben in haar hart te helpen en hopelijk in de toekomst voor nog meer!

E-mail: Anniek@FAFAfoundation.org

Tel: 06 191 83 699

Floor Hamburg (15 augustus 1990, Deventer) studeerde ‘Hotel Management’ op ROC Aventus in Apeldoorn en ‘Communicatie & Multimedia Design’ aan de Hogeschool Utrecht in Utrecht. Van oktober 2014 tot april 2015 werkt Floor als vrijwilliger in Ghana. Floor helpt daar in een kinderthuis en op diverse schoolprojecten. Ook ondersteunt zij het management van een lokale organisatie als vrijwilligerscoördinator. In 2015 start zij samen met Anniek en Yella Stichting FAFA. Haar droom is de toekomstkansen van alleenstaande moeders en kinderen in Afrika te vergroten.

E-mail: Floor@FAFAfoundation.org 

Tel: +233 (0) 20 007 3496 / +31640404114