De Passion vakschool: helpt moeder én kind

Dit kleinschalige project ligt in Accra (Ghana). Het is een vakschool voor hulpbehoevende, alleenstaande moeders. De Passion- vakschool traint de jonge vrouwen tot: 

·       Kleermaakster | opleiding 2 jaar

·       Cateraar | opleiding 2 jaar

·       Kapster | opleiding 2 jaar


Van straatverkoper tot vakvrouw
De moeders hebben elk een eigen verhaal. Ze zijn ongeschoold, verlaten door hun man en veelal verstoten door hun familie.

Met hun kind op de rug leven ze op straat. Ze doen zwaar werk (bijv. als straatverkoper). Sommige van hen zijn dakloos. Ze leven van dag tot dag. Met weinig uitzicht op een betere toekomst. 

"Wat moet er van hun kinderen terecht komen?" - is wat Alberta zich afvroeg. Kinderen horen niet op straat. Ze horen in de schoolbanken. Daarom helpt Alberta sinds 2015 de moeders van straatkinderen. 

Ze traint alleenstaande moeders tot vakvrouwen. 

Een ijzersterke doelgroep
Door een moeder te helpen, bouw je rechtstreeks aan de toekomst van een kind. De moeders ontplooien zich tot een rolmodel voor de volgende generaties. Hun kinderen kunnen naar school en groeien op in een veilige omgeving. De kans dat deze kinderen als volwassene terugvallen in armoede, wordt kleiner.

Armoede wordt zo bij de wortel aangepakt. 
Het is een goedlopend project, dat uw en onze hulp kan gebruiken. Met onze steun kan Alberta nóg meer vrouwen en kinderen helpen!

Dit gaan wij doen:

• Bouw van een vakschool: Een school met ruimte voor 100 alleenstaande moeders.

• Bouw van een slaapverblijf: met plek voor minstens 12 dakloze moeders en hun kinderen bij de school.

• Schoolmaterialen: Voldoende naaimachines, ovens, koelkasten, haardrogers, stijltangen, etc.

• Winkeltjes: Een kapsalon, naaiatelier, bakkerij en winkeltje als stageplaats & inkomstenbron.

Hoe? Allereest door genoeg partners te vinden. We voeren het project in 3 fases uit. Telkens als we al het geld voor een fase binnen hebben, gaan we van start. Zo weten we zeker dat we elk onderdeel met succes afronden. 


Het gaat de goede kant op met dit project! Help je ons mee? 

Doneer nu: klik hier