Vrijwilligerswerk in Ghana

Lijk het je wat om te helpen als vrijwilliger in Ghana? Je kan via ons bij deze projecten aan de slag:


Future Leaders School

Deze school telt 400 kinderen. Van de kleuterklas t/m de onderbouw van de middelbare school. Deze school is gericht op kinderen uit de sloppenwijken. 

Veel van de leerlingen hebben een leerachterstand. Als vrijwilliger help jij met bijles. 

Je helpt één of twee kinderen tegelijk. Je geeft ze extra uitleg over iets wat ze lastig vinden. Zo help je het kind zijn of haar leerachterstand in te halen.

Ben je een ervaren leerkracht of pabo-student? Dan mag je ook zelfstandig voor de klas staan of stage lopen. 

Waar verblijf je?
In de hoofdstad Accra. In deze stad is veel te doen. Restaurants, een bioscoop, het strand, zwembaden en een verrassend bruisend nachtleven. In je vrije tijd hoef je je dus niet te vervelen!

Bij de school is een vrijwilligers-accommodatie. Er is een douche en toilet. Voor eten wordt gezorgd. Soms verblijven er ook andere vrijwilligers. Veelal uit Engeland. 

Je host en contactpersoon is Phyllis, directrice van de school. Bambenninye Basisschool 

Deze basisschool telt ruim 300 kinderen. Het is een openbare school voor kinderen uit het dorp Larabanga (Noord-Ghana). Deze regio is erg arm en afgelegen. 

De school heeft een tekort aan leraren. Het team kan extra hulp erg goed gebruiken. Je mag assisteren in de klas. Of zelf lesgeven. 

We zijn ook aan het bouwen bij dit project. Hier mag je ook als vrijwilliger bij helpen.

Waar verblijf je?
Bij de school is een gasthuis. Jij verblijft daar met Hussein, zijn gezin en eventuele andere gasten. Je krijgt een eigen kamer. Er is een toilet en douche. Voor eten wordt gezorgd.

Enkele toeristen komen in het gasthuis overnachten. Zij bezoeken de olifanten in het nabijgelegen Mole-National-Park. Als je wil mag je ook helpen bij het gasthuis. Of het bereiden van maaltijden. Dit doe je samen met Hussein's vrouw en pleegdochter. 

Je contactpersoon is Hussein. Hij is schoolhoofd en eigenaar van het gasthuis.

 

Eigen bijdrage vrijwilligerswerk

Wij vragen je om een bijdrage voor je verblijfskosten. Zo kan onze partner de kosten van jouw verblijf dekken. 

Voor je verblijf en eten betaal je €125,- per week. Wij vragen eenmalig €50 voor de bemiddeling, de introductie en de airport pick-up. 


Meer info over vrijwilligerswerk in Ghana

Wij (Anniek en Floor) hebben zelf in Ghana gewoond. We kunnen je alles vertellen over vrijwilligerswerk en de projecten. 

Stuur een van ons een appje. Dan sturen wij jou meer info en plannen we een belafspraak in.

Floor: 06-40404114 en Anniek: 0618183699.